Infolinka 541 212 450

Citrónová bábovka s tofu a borůvkami

INGREDIENCE

300 - 350g polohrubé mouky 250 ml rýžového mléka 220 g cukru krupice 160 g Stelly 4 žloutky 4 bílky (sníh) 2 vanilkový cukry 1/2 prášku do pečiva 1 citrón 1 ks TOFU natural borůvky



POSTUP

Těsto: Utřeme si máslo, cukr a žloutky. Poté přidáme mouku, rýžové mléko, vanilkový cukr, kůru z jednoho velkého citrónu (nastouhanou) a šťávu z půlky citrónu. Vše mixujeme. Poté jemně vmícháme sníh z bílků s práškem do pečiva.

Náplň: Tofu natural, vanilkový cukr, šťávu z druhé půlky citrónu a rýžové mléko dle hustoty mixujeme ručním ponorným mixérem (náplň nesmí být příliš řídká, ani příliš hustá).

Do vymzané a moukou vysypané formy pak nalijeme 1/3 těsta, 1/3 náplně a 1 velkou hrst borůvek.. Postup opakujeme dokola.

Pečeme při 160 °C do zlatova.

Ať všem chutná jako nám :-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie