Infolinka 541 212 450

Citronový kuřecí plátek se špenátem

INGREDIENCE

2 kuřecí prsní řízky (nebo 4 malá "filátka") šťáva z půlky citronu trocha mouky na obalení (např. kukuřičná hladká, nebo jakákoliv jiná, ale nemusí být) listový sekaný špenát mražený sůl pepř 2 stroužky česneku špetka mletého muškátového oříšku troška rýžového mléka nebo rostlinné smetany



POSTUP

Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Na trošce rozpáleného oleje opečeme z obou stran do zlatova.

Špenát podlejeme trochou vody, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou dusit. Když je rozmražený a probublává, prolisujeme česnek a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Krátce necháme probublat. Vypneme a zjemníme trochou rostlinného mléka nebo smetany. A můžeme podávat rychlý a chutný oběd. Můžeme přidat i různé přílohy podle chutí.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie