Infolinka 541 212 450

Cizrnová moussaka

INGREDIENCE

Na cca 6 porcí: 600 ml Sojade natur 250 g cizrny 2 lilky 2 plechovky drcených rajčat 1 velká cibule 100 ml olivového oleje 1 lžíce bujonu Würzl 1 lžíce provensálského koření 1 lžička skořice 1 lžička mleté papriky



POSTUP
  1. Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut „vypotit“, vodu otřete. Zastříkněte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 stupních cca 20 minut. Nechte vychladnout.
  2. Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Zalijte rajčaty, přidejte část rostlinného bujonu a skořici a krátce poduste. Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste předtím nechali přes noc namáčet a poté 60 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně zatuhnul.
  3. Do misky vlijte kysanou specialitu Sojade, přidejte papriku a zbytek Würzlu. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete Sojade. Předehřejte troubu na 180 stupňů a zapékejte 20 minut do zlatova.

Tip: Nejlepší je s rýží, kuskusem nebo pečivem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

2.0x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie