Infolinka 541 212 450

Cizrnový salát s tuňákem

INGREDIENCE

350 g plechovka cizrny ve slaném nálevu 200 g plechovka tuňáka v olivovém oleji 3 jarní cibulky (nemusí být) hrst cherry rajčátek (podle chuti) hrst lístků máty nebo bazalky 1 polévková lžíce citronové šťávy sůl pepř pro 2 osoby



POSTUP

Cizrnu slijeme, necháme na sítku okapat, pak vložíme do mísy. Nakrájíme rajčata a cibulky. Rukou natrháme bylinky. K cizrně přidáme tuňáka i s olejem, rajčata, cibulky a bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme citronovou šťávu. Vložíme do lednice a necháme rozležet.

Tip: Můžete přidat ještě polévkovou lžíci olivového oleje, pokud se Vám zdá, že v tuňákové konzervě je ho málo. Cibulky můžete vynechat, nebo trochu podusit, aby Vám nedělaly trávicí problémy.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie