350 g plechovka cizrny ve slaném nálevu 200 g plechovka tuňáka v olivovém oleji 3 jarní cibulky (nemusí být) hrst cherry rajčátek (podle chuti) hrst lístků máty nebo bazalky 1 polévková lžíce citronové šťávy sůl pepř pro 2 osoby
350 g plechovka cizrny ve slaném nálevu 200 g plechovka tuňáka v olivovém oleji 3 jarní cibulky (nemusí být) hrst cherry rajčátek (podle chuti) hrst lístků máty nebo bazalky 1 polévková lžíce citronové šťávy sůl pepř pro 2 osoby
Cizrnu slijeme, necháme na sítku okapat, pak vložíme do mísy. Nakrájíme rajčata a cibulky. Rukou natrháme bylinky. K cizrně přidáme tuňáka i s olejem, rajčata, cibulky a bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme citronovou šťávu. Vložíme do lednice a necháme rozležet.
Tip: Můžete přidat ještě polévkovou lžíci olivového oleje, pokud se Vám zdá, že v tuňákové konzervě je ho málo. Cibulky můžete vynechat, nebo trochu podusit, aby Vám nedělaly trávicí problémy.