Infolinka 541 212 450

Cizrnový zob - chuťovka

INGREDIENCE

cizrna olivový olej koření podle chuti (kari, sladká paprika, chilli paprika, grilovací směsi, sůl, apod.)



POSTUP

Cizrnu si namočíme min. na dvanáct hodin, pak slijeme, propláchneme a uvaříme (s majoránkou, působí proti nadýmání).

Uvařenou cizrnu znova propláchneme a necháme rozloženou oschnout. Pak ji smícháme s trochou olivového oleje a kořením (záleží na chuti a fantazii každého) a na pečícím papíru necháme cizrnu péct při cca 190 - 200 stupních do křupava cca 25 - 30 minut. Musí se hlídat, každá trouba je jiná, tak aby se zobání nespálilo.

Hotovou můžeme trochu posolit, ale nám chuť koření stačila.

Vhodné k posezení, místo chipsů nebo buráků.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

3.9x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie