Infolinka 541 212 450

Crème brûlée z bílé čokolády - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

600 ml Provamel sojové smetany (18 % tuku) 6 žloutků 100 g bílé čokolády nalámané na kousky (doporučuji čokoládu "Divine" s 25 % kakaa) 1 vanilkový lusk nebo lžička vanilkového extraktu třtinový cukr na krustu



POSTUP

Asi 400 ml smetany nalijte do hrnce, přidejte nalámanou čokoládu a na mírném plameni zahřívejte a míchejte, dokud nebude čokoláda rozpuštěná. Odsuňte z plamene a nechte pár minut odstát. Vanilkový lusk podélně rozpulte a pomocí nože z něj  shrňte semínka, která použijte do smetanovo - čokoládového základu.

Troubu si předehřejte na 160 °C. Žloutky vyšlehejte se zbylou smetanou a posléze vmíchejte do smetanovo - čokoládového základu. Krém rozdělte stejnoměrně do misek na creme brulee.

Naplněné misky dejte na plech nebo na pekáček s vodou (hladina by měla sahat asi do poloviny jejich výšky) a pečte asi 20 minut, dokud nebude krém zpevněný. Po upečení vyjměte z trouby a krém dejte na minimálně 4 hodiny chladit, nejlépe však přes noc, ať dokonale zatuhne. Měl by se chovat podobně jako puding.

Před podáváním krém posypte třtinovým cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem v troubě ho rychle roztavte na karamel. Když karamel zatvrdne, podávejte.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 55 min

Hodnocení

3.0x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie