Infolinka 541 212 450

Cuketová buchta s čokoládou - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Na kulatou formu o průměru cca 20 - 22 cm 1 hrnek bezlepkové mouky 1 malá šťavnatá nastrouhaná cuketa (necelý hrnek) 3/4 hrnku cukru krupice 85 g jablečného pyré 50 ml slunečnicového oleje 40 ml studené vody 2 polévkové lžíce 100 % pomerančové šťávy 25 g roztavené čokolády 15 - 20 g kvalitního kakaa 10 g náhrady vajec Free from 1 lžička jedlé sody 1/2 lžičky skořice špetka soli čokoládové pecičky bez mléka na posypání Poleva: trochu čokolády trochu kokosového tuku



POSTUP

Náhradu vajec a vodu vyšleháme, přidáme cukr, olej, roztavanou čokoládu bez mléka, kakao, bezlepkovou mouku se sodou a solí, pomerančovou šťávu, jablečné pyré, nastrouhanou cuketu a skořici. Pokud by se vám těsto zdálo příliš hutné, přidáme ještě lžíci pomerančové šťávy.

Vlijeme do vymazané formy, uhladíme a posypeme trochou čokoládových peciček. Pečeme zvolna při 160 stupních cca 25 minut. Pak zvýšíme na 185 a pečeme ještě cca 5 minut.

Čokoládu na polevu rozpustíme nad vodní lázní, přidáme maličko kokosového tuku a polijeme vychladlý nebo polovychladlý koláč.

Tip: Pozor na cukety "obryně", nejsou tak šťavnaté jako menší kusy. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 16 lidí)

Kategorie