Infolinka 541 212 450

Dalamánky bez lepku

INGREDIENCE

175 g mouky Schär Mix B 10 g psylia ( dvě větší odměrky) 10 g pohankové mouky ( jedna větší odměrka) 5 g soli špetka chlebového koření ZÁKVAS: 1/4 balíčku kvasnic 220ml vody lžička práškového cukru OSTATNÍ: mouka Schär MIX B na poprášení válu 1 lžíce oleje 1 žloutek s trochou vodou na potření (lněné semínko, pohankové klíčky nebo sezamové semínko na posypání



POSTUP

Všechny suché složky dobře promícháme. Přidáme zákvas, olej a necháme těsto nakynout. Vál poprášíme moukou a vyklopíme na něj těsto. Rukama těsto prohněteme a rozdělíme jej na šest stejných kousků (jeden cca 72g). Každý kousek hněteme v dlaních, až začne lepit - potom trochu poprášíme ruce, případně i vál a vyválíme váleček. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, promašlujeme vodou a dáme kynout. K nakynutí můžeme použít horkovzdušnou troubu nastavenou na minimum cca 40°C. Po nakynutí těsto potřeme žloutkem a posypeme např. sezamovými semínky. Pečeme v troubě cca 30 minut.

Poznámka: Po vyzkoušení je lépe dávku zdvojnásobit - ušetří to čas i energii.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie