Infolinka 541 212 450

Domácí bezlepkové gnocchi s kuřecím prsíčkem v hořčičné omáčce

INGREDIENCE

250 g kuřecích prsíček (nejlépe z farmy) 100 - 150 ml zeleninového vývaru cca 100ml sójové smetany cuisine Provamel 70 g anglické slaniny 30 g mraženého hrášku plnotučná hořčice (i hrubozrnná) trochu olivového oleje česnek sůl 4 druhy pepře 1 lžička rýžové mouky Gnocchi 500 g uvařených brambor ve slupce (typ C) Cca 140 g Schär mix B nebo Mehl farine 1/2 vejce sůl muškátový oříšek



POSTUP

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, potřeme hořčicí, okořeníme a orestujeme na lžíci olivového oleje s nakrájenou slaninou. Na konci restování poprášíme maso trochou rýžové mouky a ještě asi 1 minutu restujeme. Vložíme  do zapékací mísy s víkem, podlijeme teplým zeleninovým vývarem a pečeme cca 20 minut. Mezitím v hrnečku smícháme sójovou smetanu, česnek, cca 1 lžíci hořčice a  promícháme. Vlijeme do pekáčku a cca 5 - 10 minut necháme propéct. Nakonec do směsi přidáme mražený hrášek, 3 minuty prohřejeme a podáváme. 

Gnocchi: Uvařené, ještě teplé brambory oloupeme, rozmačkáme, nejlépe propasírujeme, přidáme sůl, muškátový oříšek a cca půlku čerstvého vajíčka.  Vše spolu promícháme. Postupně přisypáváme mouku a na vále vypracujeme těsto, ze kterého uděláme válečky a nakrájíme nočky. Uvaříme v osolené vodě. 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie