Infolinka 541 212 450

Domácí bulky - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky (já dala zelenou Jizerku) 450 ml vlažné vody 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli trocha cukru 1/2 kostky čerstvých kvasnic (já dala 1 sáček sušených) na posyp seminka slunečnice, dýně



POSTUP

Do mísy jsem dala mouku a kvasnice a nechala vzejit kvásek. Pak přidala ostatní ingredience a vymíchala těsto. Příliš se lepilo, tak jsem přidala rýžovou mouku.

Nechala jsem těsto půl hodinky kynout, připravila bulky, dala na plech a nechala kynout ještě 20 minut.

Pak jsem je potřela vodou a dala do trouby předehřáté na 200 stupňů a pekla asi 20 minut.

Tip: Lze i rovnou vytvořit bulky a nechat je kynout jenom jednou na plechu asi necelou hodinu.

Autorka: Jitka Rybářová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie