500 g bezlepkové mouky (já dala zelenou Jizerku) 450 ml vlažné vody 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli trocha cukru 1/2 kostky čerstvých kvasnic (já dala 1 sáček sušených) na posyp seminka slunečnice, dýně
500 g bezlepkové mouky (já dala zelenou Jizerku) 450 ml vlažné vody 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli trocha cukru 1/2 kostky čerstvých kvasnic (já dala 1 sáček sušených) na posyp seminka slunečnice, dýně
Do mísy jsem dala mouku a kvasnice a nechala vzejit kvásek. Pak přidala ostatní ingredience a vymíchala těsto. Příliš se lepilo, tak jsem přidala rýžovou mouku.
Nechala jsem těsto půl hodinky kynout, připravila bulky, dala na plech a nechala kynout ještě 20 minut.
Pak jsem je potřela vodou a dala do trouby předehřáté na 200 stupňů a pekla asi 20 minut.
Tip: Lze i rovnou vytvořit bulky a nechat je kynout jenom jednou na plechu asi necelou hodinu.
Autorka: Jitka Rybářová