Infolinka 541 212 450

Domácí müsli tyčinky s kaštanovými vločkami - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

200 g směsi bezlepkových vloček (ovesné bezlepkové, pohankové, rýžové apod.) 100 - 150 g sušeného ovoce dle chuti - brusinky, ananas, švestky, meruňky atd. (sířené je třeba pořádně spařit v horké vodě a propláchnout) 130 g Stelly 100 g rozdrcených oříšků (např. lískové a pistáciové nesolené nebo jiná kombinace) 100 g tekutého kvalitního medu 50 - 60 g kaštanových vloček Adveni (bezlepkova.com) 2 větší bílky ušlehané se špetkou soli v pevný sníh čokoládová poleva na dochucení: 100 g hořké čokolády bez mléka 30 g tuku Omega pečící nádoba - nejlépe 20 x 30 cm pečící papír



POSTUP

Troubu předehřejeme na 160 °C. Pečící nádobu si vyložíme pečícím papírem. Ušleháme sníh ze studených bílků a špetky soli. Tuk rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku.

Polovinu vloček několikrát promixujeme. Stejně postupujeme i u celé dávky oříšků. Ovoce propláchneme, polovinu nasekáme na kousky, polovinu můžeme také několikrát prohnat mixérem - lépe drží struktura "těsta".

Vločky namixované i celé a oříšky nasypeme do misky, přidáme posekané a namixované ovoce, med a tuk. Promícháme vařečkou nebo silikonovou stěrkou. Opatrně přidáme cca na třikrát sníh z bílků a hotovou hmotu stěrkou nebo rukou namočenou v teplé vodě rozetřeme v pečící nádobě vystlané pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut.

Po upečení necháme na mřížce krátce zchladnout a ještě teplý plát opatrně ostrým nožem porcujeme na tyčinky. Raději širší, hmota se může drobit, ale je tak dobrá, že drobky využijete do jogurtu apod. Máčet můžete případně v čokoládové polevě.

Tip: Ořechy i ovoce lze zaměnit dle libosti. Kaštanové vločky jsou specifické, chuťově skvělé a zdravé, dodají tyčinkám nezaměnitelnou chuť.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie