Infolinka 541 212 450

Domácí nutella

INGREDIENCE

Na cca 1,25 l salka: 480 g sušeného mléka (sójové, kokosové) 400 g cukru krupice 350 ml vařící vody 55 g rozpuštěného margarínu (Stella, Flora apod.) Nutella: 400 g hotového salka 200 g hořké čokolády 100 g jader lískových oříšků nebo arašídového másla(lze i 50 g kokosu) 3 - 4 lžíce medu nebo kukuřičného sirupu (nebo 3 lžíce cukru)



POSTUP

Salko:

Do mixéru nalijeme horkou vodu, přidáme rozpuštěný rostlinný tuk a nasypeme cukr. Mixujeme, dokud se cukr nerozpustí. Poté pomalu přidáváme sušené mléko. 

Salko je tekutější než normální, lze přidat více sušeného mléka. 

Nutella:

Lískové oříšky nasucho opražte na pánvi nebo na plechu v troubě (pozor, rychle se pálí) a oloupejte. Ještě horké je rozmixujte nebo pomelte.

Do vodní lázně nalijeme salko, cukr a nalámanou čokoládu. Po rozpuštění odstavíme a vmícháme ořechy. Vše promixujeme.

Z tohoto množství máme 2 malé skleničky od nutelly.

Pokud chcete dělat pouze nutellu, doporučuji připravit salko z polovičního množství.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.0x
(Hodnotilo 27 lidí)

Kategorie