Infolinka 541 212 450

Bezlepkový dort s čokoládovým a malinovým krémem

INGREDIENCE

Korpus: 6 velkých vajec 200 - 220 g bezlepkové mouky Doves farm modré nebo Marks and Spencer 200 g cukru krupice 100 ml slunečnicového oleje 40 g kakaa 1 - 2 velké lžíce kokosového oleje 1 velká lžíce škrobu (Solamyl, Gustin, případně pudinkový prášek, tapioka) 10 g prášku do pečiva Čokoládový krém: 250 ml smetany ke šlehání 250 g másla 200 g čokolády (může být 100 g mléčné a 100 g hořké) Malinový krém: 2 balení Mascarpone 100 ml ušlehané šlehačky 2 lžíce malinové marmelády cukr moučka dle chuti citrónová kůra domácí vanilkový cukr Na povrch dortu: marcipán nebo fondán



POSTUP

Formu o průměru 24 cm vymažeme, na spodek dáme pečící papír. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. 

Korpus: Bílky vyšleháme do pěny, přidáme postupně cukr, pak zašleháme jeden žloutek za druhým a nakonec olej + kokosový olej a ještě asi 5 min šleháme šlehačem. Pak ručně zlehka přimícháme po částech mouku, kakao, prášek do pečiva a škrob. Směs vylijeme do formy, snížíme troubu na 160 - 170 stupňů a pečeme cca 30 - 40 minut (vyzkoušíme špejlí). Necháme na mřížce vychladnout.

Čokoládový krém: Smetanu necháme rozehřát takřka k bodu varu, zalijeme jí nalámanou čokoládu v misce a necháme rozpustit. Dáme vychladnout na alespoň 2 - 3 h do lednice (klidně i přes noc). Mezitím si vytáhneme máslo z lednice, necháme změknout a pak ho vyšleháme. Studený a odleželý čokoládový krém také vyšleháme a postupně do něj zašleháme máslo.

Malinový krém: Mascarpone lehce smícháme spolu s cukry dohladka a pak přidáme malinovou zavařeninu, citronovou kůru a vše propojíme s ušlehanou šlehačkou. 

Vychladlý dort rozřízneme na 3 části, naplníme krémy a potáhneme marcipánem nebo fondánem. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie