Infolinka 541 212 450

Dortíky s kokosovým krémem bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto (12 košíčků): 125 g rozehřátého bezmléčného tuku 125 g třtinového cukru 125 g bezlepkové mouky (Jizerky, Schaer Patisserie) 3 vejce + špetka soli (žloutky + bílky zvlášť) 1 rovná polévková lžíce vinného kamene 1 kávová lžička vanilkového extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru tuk a kokos na vysypání formiček (pokud nebudete dortíky dělat v silikonových formičkách, nebo rovnou v několika papírových košíčcích) Krém: 300 g rostlinné smetany ke šlehání, nejlépe KOKOSOVÉ (pokud použijete jinou, je třeba 1/2 kávové lžičky kokosového aroma) 150 g kokosového mléka 2 sáčky Smetafix (Dr.Oetker) 1 rovná polévková lžíce vinného kamene



POSTUP

Z bílků si ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Troubu si vyhřejeme na 170 °C. V míse vymícháme nebo vymixujeme tuk s cukrem a žloutky na světlý krém. Přidáme vanilkový extrakt, mouku a vinný kámen, případně nasekané ovoce. Vše promícháme. Jako poslední opatrně vmícháme sníh.

Těsto plníme do formiček cca do 2/3 (pokud je nutno, tak vymazaných a vysypaných). Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut nebo až je špejle zapíchnutá do středu dortíku suchá. Dortíky necháme úplně vychladnout na mřížce.

Rostlinnou smetanu vyšleháme s cukrem, přidáme aroma a kokosové mléko. Vše zašleháme. Přidáme smetafix a šleháme do konzistence tuhé šlehačky. Krémem naplníme zdobící sáček a vychladlé dortíky zdobíme čepicí krému a dále dle možností a fantazie.

Tip: Do těsta můžete přidat nasekané sušené ovoce (pokud bude sířené, např. meruňky nebo ananas, je třeba ho propláchnout v horké vodě).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.2x
(Hodnotilo 15 lidí)

Kategorie