Infolinka 541 212 450

Dušená svíčková s bramborami - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

vepřová panenka (či hovězí svíčková) 250 ml sojové smetany Provamel půl bulvy celeru 1 cibule 1 mrkev 3 lžíce oleje sůl celý pepř nové koření bobkový list (množství všeho koření dle chuti, já dávám hodně, toto byly 4 velké porce a bylo tam asi 5 bobkových listů, 20 kuliček pepře a 10 nového koření) brambory



POSTUP

Příprava v tlakovém hrnci: Na oleji osmahneme cibulku, zprudka opečeme maso a vyjmeme ho. Přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a osmahneme. Vložíme zpět maso, podlijeme vodou, a přidáme  koření zavázané v pytlíčku. Nemusí se potom pracně vyndávat každá kulička.

Hrnec zavřeme a dusíme podle potřeby. Já cca 20 minut a stačilo by míň. Při hovězím masu je lepší 30 - 45 minut.

Potom odtlakujeme, otevřeme a vyjmeme koření i maso. To si nakrájíme na plátky a  dáme stranou na talířek.

Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem a nalijeme smetanu. Omáčku už v té době nevaříme.

Podáváme s vařeným bramborem, případně s knedlíkem. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

2.1x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie