Infolinka 541 212 450

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

INGREDIENCE

450 g uvařené a vymačkané dýně hokkaido 1 lžíce psyllia 100 g kukuřičného (rýžového) škrobu 70 g jáhlové mouky 50 g polohrubé rýžové mouky 50 g kukuřičné (rýžové) hl. mouky 3 lžičky soli (podle chuti)



POSTUP

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na kaši. Vmícháme lžíci psyllia a poté zbytek surovin a vymícháme těsto. Těsto je trochu mazlavější, ale noky se dají mezi dlaněmi bez problému vytvarovat. Já dělala kuličky, které jsem nakonec trochu zploštěla a protáhla do válečku. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch (cca 5 minut). Poté scedíme. Podáváme jako přílohu k omáčkám místo klasických bramborových noků. Čerstvé noky jsou měkké, trochu mazlavé a po vychladnutí ztuhnou stejně jako ty bramborové.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

Kategorie