Infolinka 541 212 450

Dýňové tymiánové sušenky - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

60 g na drobno nasekané kvalitní bezlepkové uzené šunky (30 do těsta + 30 na posypání) 50 - 60 g Stelly 50 g dýňové mouky (www.bezlepkova.com) 50 g kukuřičného škrobu (příp. bramborový) 1 celé vajíčko + žloutek na potření 1 kávová lžička čerstvého nebo sušeného tymiánu sůl podle chuti plech a pečící papír



POSTUP

Mouky smícháme v misce se solí, tymiánem a nasekanou šunkou. Přistrouháme tuk a přidáme vajíčko. Rukama promícháme a uhněteme těsto. Vložíme do igelitového sáčku a necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku cca 0,5 cm. Rádélkem vykrájíme trojúheníčky a přeneseme je na plech. Potřeme žloutkem, posypeme zbytkem šunky a pečeme cca 12 minut.

Nejlepší ke sklence dobrého vína ;-)

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie