Infolinka 541 212 450

Dýňový perník - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

200 g nahrubo nastrouhané dýně Hokkaido 130 g rozpuštěného Alsanu 130 g Schär Pattiserie 2 vejce (já dala náhradu vajec Albert free from) 70 g zelené Jizerky 50 g javorového sirupu 50 g agávového sirupu (nebo můžete dát místo výše uvedených sirupů 100g medu, potom ale bude perník hooodně sladký) 30 g jáhlové mouky 2 lžičky vinného kamene nebo 1 kypřící prášek do pečiva 1 lžička perníkového koření Sonnentor



POSTUP

Smíchám si mouku s kypřícím práškem a s perníkovým kořením. Připravím si náhradu vajec dle návodu, nastrouháme dýni a dáme si rozpustit Alsan.

Do větší misky si nastrouháme dýni, přidáme rozpuštěný Alsan a sirupy. Promícháme a přisypeme sypkou směs. Opětovně promícháme a nakonec přidáme náhradu vajec. Vznikne z toho tužší těsto, které dáme do formy vyložené pečícím papírem.

Pečeme v horkovzdušné troubě předehřáté na 175 °C po dobu cca 25 minut.

Hlídáme a zoušíme špejlí - když se nic nelepí, tak je upečeno.

Perník necháme vychladnout na mřížce. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky, které pak rozřízneme a namažeme šípkovou marmeládou.

Pokud budete péct v menší a vyšší formě, tak můžete nejdříve rozkrojit vychladlý perník, namazat marmeládou a pak krájet na malé kousky. Já ho měla celkem nízký, tak proto jsem zvolila opačný postup, aby se mi nerozlámal.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie