Infolinka 541 212 450

Falešný segedín

INGREDIENCE

1/2 kg mletého vepřového masa 1/2 kg červeného sterilovaného zelí 1-2 cibule 500 ml vody nebo vývaru 2 lžičky sladké papriky sůl pepř kmín (drcený nebo celý) cca 1 lžička solamylu



POSTUP

Cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje osmahneme, zaprášíme paprikou, necháme zpěnit a přidáme maso. Mícháme důkladně, aby se rozpadlo na drobnější "hrudky" a osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Přidáme pokrájené zelí a dusíme do měkka. Ke konci zalijeme solamylem, rozmíchaným ve studené vodě a provaříme.
Podáváme s knedlíky nebo chlebem podle typu diety.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie