Infolinka 541 212 450

Fančin máslový dort - bez mléka, resp. laktózy

INGREDIENCE

Korpus: 7 vajec 210 g moučkového cukru 100 g hrubé (nebo polohrubé) mouky 60 g mletých vlašských ořechů 50 g bramborového škrobu Naturamyl (Solamyl) 1 lžička kakaa olivový olej a mouka na vymazání formy Krém: 1 máslo Alsan nebo Alsan bio 250 g moučkového cukru vanilkový puding (DM bez laktózy) – již nesladit 0,4 l rostlinného mléka (sójové, rýžové) 1 žloutek mleté vlašské ořechy a strouhaná čokoláda navrch



POSTUP

Korpus: Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Ušleháme sníh z bílků a přidáváme jej do pěny střídavě s moukou smíchanou se škrobem. Na konec přidáme ořechy a kakao. Pečeme při 170 °C ve vymaštěné a moukou vysypané dortové formě 45 min až necelou 1 hodinu. Korpus necháme vychladnout, rozřízneme a potřeme krémem uvnitř (můžeme použít i marmeládu).

Krém: Máslo pokojové teploty utřeme do hladka s moučkovým cukrem. Uvaříme puding z méně mléka než 0,5 l (již nesladíme). Stále mícháme a do hotového a odstaveného pudingu vmícháme 1 žloutek. Dále stále mícháme téměř do vychladnutí (vlažný akorát – zkusíme na rtech). Po lžičkách pomalu vmícháváme do utřeného másla (pozor na zdrcnutí). Polovinu obarvíme kakaem. Krém nedáváme chladit, také se může zdcnout. Na studený korpus ihned zdobíme.

Dobrou chuť všem.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

3.4x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie