Infolinka 541 212 450

Francouzská třešňová bublanina - Clafoutis - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

600 g vypeckovaných třešní 250 ml rostlinného mléka 3 vejce 60 - 80 g jemného třtinového cukru 60 g Gustinu nebo maizeny 45 g mletých blanšírovaných (bez slupky) mandlí 30 g Alsanu nebo Stelly vanilkový extrakt nebo pravá vanilka trochu rostlinného másla a třtinového cukru na vymazání formy



POSTUP

Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Skleněnou nebo porcelánovou zapékací formu si vymažeme trochou Alsanu, vysypeme třtinovým cukrem a poklademe vypeckovanými třešněmi. 

Rozehřejeme rostlinné mléko a dáme do něj rozpustit máslo a vanilkový extrakt nebo semínka z pravé vanilky. Necháme vychladnout. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Opatrně přimícháme mandle a maizenu. Tuto směs opatrně smícháme s vychladlým mlékem. Zalijeme připravené třešně a pečeme při 180 stupních cca 45 - 50 minut. 

Tip: Lze použít i ochucené mléko - Provamel nebo Alpro vanilkové. V tomto případě pak ubereme trochu cukru. Můžeme také zapékat v miskách na Crème brulée, každý pak bude mít svou vlastní porci. 

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie