Infolinka 541 212 450

Francouzský ovocný koláč bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto 1: 160 g Jizerky 140 g Alsanu nebo Stelly 2 žloutky 70 g cukru moučka 30 g Schär Pattiseria 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce citronového cukru špetka soli trochu mouky na rozválení těsta Těsto 2: 3 žloutky 3 bílky 80 g jemně mletých blanšírovaných mandlí 60 g třtinového cukru 1 lžíce citronové šťávy ovoce (maliny + borůvky; maliny + bílý rybíz)



POSTUP

Nejlépe den předem uděláme těsto č.1. Pak rozválíme do formy 24 x 24 cm, propícháme vidličkou a vložíme do lednice.

Mezitím uděláme těsto č. 2: žloutky vymícháme s cukrem do světlé pěny, přidáme mandle a zamícháme. Opatrně spojíme s vyšlehanými bílky, citronovou šťávou a nakonec vmícháme ovoce. Těsto č. 2 vlijeme do těsta č. 1 a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 30 - 40 minut  (pokud možno ne horkovzduch). Po upečení necháme vychladnout. Můžeme podávat s vanilkovou omáčkou.

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

Kategorie