300 ml vody 250 g pohankové jemné mouky 2 lžíce škrobu rozmíchané v trošce vody 2 lžíce oleje 2 lžíce kokosového sirupu (cukru) 1/3 sušeněho droždí olej na smažení
300 ml vody 250 g pohankové jemné mouky 2 lžíce škrobu rozmíchané v trošce vody 2 lžíce oleje 2 lžíce kokosového sirupu (cukru) 1/3 sušeněho droždí olej na smažení
Ze všech surovin si připravíme těsto, které necháme 90minut kynout.
Smažíme.
Můžeme podávat s pečenými jablky či plnit džemem.
Pečená jablka připravuji tak, že oloupaná jablka naplním trochou kokosového sirupu (jiného sirupu, cukru), kouskem ořechu, zakápnu olejem a peču v troubě.
Autorka: Evžena Trnková