Infolinka 541 212 450

Grilované čerstvé mango se smetanou - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Cca pro 2 osoby (2 zapékací misky): 1/2 čerstvého sladkého manga cca 125 - 150 ml sójové smetany na vaření pár kapek limetkové šťávy pár kapek rumu (nemusí být) kůra z chemicky neošetřené limetky špetka mletého kardamonu špetka sušeného zázvoru hnědý cukr kousek tuku - Alsanu, Provamel tuku, nebo kdo snese Ghí



POSTUP

Rozpálíme gril v troubě na cca 250 stupňů.

Mango omyjeme, osušíme, škrabkou oloupeme a nakrajíme na menší kousky. Vložíme je do zapékacích misek. Sójovou smetanu smícháme s limetkovou šťávou, kůrou, kořením, případně i rumem (já dala opravdu jen pár kapek) a nalijeme na mango (nemělo by úplně plavat ve smetaně, ale zase by nemělo být smetany málo). Hojně posypeme třtinovým cukrem a nahoru položíme kousek tuku. Vložíme pod gril a cca 3 - 4 minuty necháme zapéct.

Po vytažení necháme ještě cca 2 minuty odpočívat, posypeme trochou bazalky nebo máty a podáváme. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie