Infolinka 541 212 450

Halušky se zelím a uzeným

INGREDIENCE

6 větších brambor 350 g mouky Schär Mix it 2 vejce sůl 500 g kysaného zelí 150 g uzeného masa 1 cibule sádlo nebo olej cukr



POSTUP

Nejdříve si nastrouháme brambory na jemnějším struhadle, osolíme je a přidáme vejce a mouku. Vše dobře zamícháme a uděláme těsto na halušky. Vzniklé tužší, ale tekoucí, těsto protlačíme přes cedník na noky do vařící osolené vody a vaříme je v ní zhruba 5 minut – záleží také na velikosti halušek. Hotové halušky plavou na hladině. Po uvaření scedíme, propláchneme lehce studenou vodou a necháme chvíli okapat.

Cibuli nakrájíme na jemno a dáme nejlépe do pekáče smažit na sádlo nebo olej. Když je cibulka osmažená dozlatova, přidáme nakrájené uvařené uzené maso. Chvíli restujeme, pak přidáme zelí (dochutíme podle potřeby na sladko-kyselo) a nakonec okapané halušky a vše na ohni promícháme. Příp. ještě dochutíme a podáváme.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie