Infolinka 541 212 450

Honzovy buchty - bez mléka

INGREDIENCE

Dávka zhruba na 80 buchet, tj.dva velké plechy): 1 kg hladké mouky 1/2 l rostlinného mléka mléko (dala jsem vodu a sušený nápoj Zajíc, ale lze nahradit mlékem sojovým, mandlovým, ovesným…) 200 g Hery (v příp. bzmléčné diety např. Stelly) 200 g cukru moučka 60 g droždí (nejlépe klasické ručně balené, to kyne nejlépe) 1 žloutek 1 vanilkový cukr



POSTUP

Nejprve si uděláme kvásek z droždí a trochy teplého mléka (asi 200 ml) a lžičky cukru. Necháme vykynout na teplém místě asi 10 - 15min.

Tuk ušleháme se žloutkem a cukrem. Přidáme hladkou mouku, vlažné mléko (400 ml) a kvásek. Vymícháme těsto (pomohla jsem si robotem) a necháme u radiátoru kynout – mně stačila hodinka, aby toho byla plná mísa.

Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále, nařežeme na dílky a ty plníme povidly (možno plnit tvarohem, makem...).

Zabalíme do kuliček. Pozor, aby byly dobře zadělané.

Ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Kousíček od sebe. Jak nakynou, stejně se spojí ;-).

Před pečením potřeme olejem. 

Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. cca 20min – já to příště vytáhnu po 15min, zespod už byly trošku moc upečené ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 30 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie