Infolinka 541 212 450

Houbová nádivka - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

bezlepkové pečivo (starší, ne zcela povedené) domácí sójové mléko hlíva, žampiony červená cibule vyšlehaný nálev z cizrny (namísto bílků) sádlo pažitka 1/2 prášku do pečiva (namísto vajec) česnek sůl kmín muškátový oříšek



POSTUP

Pečivo si namočíme do domácího sójového mléka. Raději méně, než více, abychom nemuseli dohušťovat ;-). Přidáme koření, prolisovanný česnek a prášek do pečiva.

Na sádle si osmažíme červenou cibulku nakrájenou na malé kostičky a na ní osmahneme nakrájené žampiony a hlívu. Použít samozřejmě můžeme i lesní houby a nádivka bude mít hnedka vyšší level ;-).

Smícháme obě části a příp. dochutíme.

Ušleháme si sníh z cizrny a opatrně vmícháme do připravené syrové nádivky. Opět můžeme dochutit a hlavně dohustit - je-li třeba, používám bezlepkovou strouhanku.

Vlijeme do vymazané zapékací nádoby a pečemě do zezlátnutí.

Podáváme s pečeným kuřetem. Ale klidně lze i samotnou, pouze s kyselou okurkou ;-).

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie