Infolinka 541 212 450

Houbová omáčka s trochou kopru - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

lesní houby (lze i použít žampiony či hlívu, ale chuť nebude taková) sojová smetana Provamel sojové mléko (příp. jiné rostlinné či voda) rostlinný tuk bez mléka (já Stella) trocha bezlepkové mouky na zahuštění ideálně čerstvý, příp. mražený kopr drcený kmín sůl cukr ocet



POSTUP

Na másle zlehka osmahneme na malé kousky nakrájené houby. Osolíme a okořeníme drceným kmínem. Podlijeme trochou vody, přidáme kopr nasekaný na drobé kousky a podusíme. Po pár minutách jsou houby skoro měkké. V tuto chvíli dochutíme základ omáčky solí, cukrem a octem. Výsledek může být lehce "pikantnější", neboť budeme ještě zjemňovat a zahušťovat.

Ve vyšší misce si rozmícháme sojovou smetanu s rostlinným mlékem a bezlepkovou moukou. připravíme si tzv. záklechtku, kterou vlijeme do vařícího základu omáčky. Sledujeme, jak "houbovka" houstne a dle toho buď ještě trochu zahustíme, příp. doředíme rostlinným mlékem.

Omlouvám se, že nejsem schopná uvést gramáže, ale vařím od oka. a Empiricky ověřuji nejen konzistenci, ale i chuť ;-).

Tato omáčka je nejlepší s bramborem, příp. s knedlíkem. Já sama ji ráda vařím hodně hustou a jím kllidně "bez ničeho" :-D.

Kdo může, doporučuji podávat s vajíčkem uvařeným natvrdo.

Dobrou chuť ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie