kuřecí prsa polohrubá kukuřičná mouka sůl Hraška voda koření na kuře bezlepkové lupínky olej na smažení
kuřecí prsa polohrubá kukuřičná mouka sůl Hraška voda koření na kuře bezlepkové lupínky olej na smažení
Kuřecí prsa (či jakékoliv jiné maso, včetně ryby) lehce osolíme a obalíme v bezlepkové mouce - já použila polohrubou kukuřičnou.
Z Hrašky - buď můžete přímo použít pikantní, určenou na obalování, příp. nemáte-li doma, jako já, lze samozřejmě i normální a dochutit ji jakýmkoliv kořením (já na kuře) a vody si připravte těstíčko.
Maso obalené v mouce ponořte do těstíčka a snažte se, aby vám ho na mase co nejvíce zůstalo ;-). Ihned vložte do rozpáleného oleje, příp. ještě můžete obalit v nadrcených lupíncích, a smažte dozaltova. Těstíčko z Hrašky se vůbec nepřipalovalo a řízky se smažily krásně. Část obalená v lupíncích se musela dělat pomaleji.
Obě varianty byly výborné!
Dobrou chuť;-).