Infolinka 541 212 450

Hrnečkový perník s kaštanovou moukou a povidly - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

1 hrneček (250 ml) Schaer Patisseria, Jizerky nebo Doves Farm červené 1 hrneček rostlinného mléka nebo vody 1/2 hrnečku kaštanové mouky 1/2 hrnečku řepkového oleje 1/2 hrnečku třtinového cukru 2 celá vejce 2 polévkové lžíce povidel 1 polévková lžíce medu 1 kávová lžička skořice 1 balení kypřícího prášku do perníku pečící nádoba 20 x 15 cm cca tuk bez mléka na vymazání strouhanka na vysypání



POSTUP

Troubu zapneme na 180 °C, vymažeme si pečící nádobu a vysypeme bezlepkovou strouhankou.

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej a prošleháme. Přidáme tekutinu - prošleháme, přidáme med a povidla - prošleháme.

Dále postupně přidáme mouky, skořici a stále prošleháváme. Jako poslední přidáme kypřící prášek do perníku a už jen krátce prošleháme, abychom nezničili kypřící vlastnosti.

Těsto bude poměrně řídké, ale tak to má být! Opatrně ho přelijeme do pečící nádoby a uhladíme.

Pečeme nejprve 10 minut při 180 °C a pak ubereme na 170 °C a pečeme ještě cca 15 minut, až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá a těsto se na ní nelepí.

Po vyndání necháme v pečící nádobě vychladnout na mřížce. Pak už možné promazat atd...

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

4.2x
(Hodnotilo 18 lidí)

Kategorie