Infolinka 541 212 450

Hruškový štrůdl - bez lepku a vajec

INGREDIENCE

Těsto: 100 g kaše Nutrilon 70 g bílého jogurtu 70 g palmového tuku (případně jiného rostlinného) 60 g bezlepkové mouky (Unimix apod.) špetka soli Náplň: 1 hruška nastrouhaná najemno 1 bezlepkový pudink skořice



POSTUP

Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby přidáme kaši i mouku, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto bude trochu lepit, hůř se zpracovává, ale výsledek stojí za to. Těsto necháme v lednici odležet 30 minut. 

Suroviny na náplň si smícháme zvlášť v misce. 

Těsto vyválíme na placku, potřeme náplní a opatrně zabalíme. Pečeme při 160 stupních asi 30 minut. Pokud chceme mít lepší výsledek, uděláme do zapékací mísy 1 vrstvu těsta, 1 vrstvu náplně a nahoru opět těsto. Ušetříme si práci s motáním závinu. 

Výsledek je výborný. Čas přípravy je včetně uložení těsta do ledničky, motání štrůdlu a pečení. 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie