Infolinka 541 212 450

Indické kari z červené čočky a rýžového nápoje

INGREDIENCE

Na 4 porce: 200 g červené čočky 300 ml rýžového nápoje Provamel 120 ml smetany Provamel 2 lžíce margarínu (kdo může, použije máslo) 1 malá cuketa 1 malý kousek zázvoru 1 malý pórek 250 g batátů 4 lžíce tamari 2 lžíce umeocta 1 lžička kari 1 lžička kurkumy 1 lžička římského kmínu 1 lžička mořské soli malá hrst čerstvého koriandru



POSTUP
  1. Červenou čočku zalijte vodou a duste do měkka se špetkou soli. Uvařenou čočku propláchněte studenou vodou.
  2. Pórek, cuketu a oloupané batáty nakrájejte na kousky. Opékejte na margarínu/másle spolu s nakrájeným zázvorem, až zelenina zesklovatí. Přidejte červenou čočku a promíchejte.
  3. Přidejte koření, tamari, umeocet a znovu promíchejte.
  4. Nakonec zalijte rýžovým nápojem a smeta­nou Provamel. Provařujte, až začne omáčka houstnout.
  5. Podávejte s rýží, na talíři posypte čerstvým nasekaným koriandrem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 35 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie