Infolinka 541 212 450

Jablečné muffinky bez lepku a mléka

INGREDIENCE

2větší jablka 120 g rýžové mouky polohrubé 100 g Alsanu (rozpuštěného a zchladlého) 2 vejce vel.M 70 g třtinového cukru 50 ml agávového sirupu 20 g jáhelné mouky 1 lžíce kokosové mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky kardadomu 1/2 lžičky vanilkového extraktu špetka soliš špetka rozdrceného hřebíčku (rozdrtíme hlavičky, cca 5 hřebíčků)



POSTUP

V míse smícháme všechny sypké ingredience kromě třtinového cukru. V jiné míse vyšleháme zchladlý tuk s třtinovým cukrem a agávovým cukrem. Postupně zašleháváme vejce, pak sypké ingredience a nakonec nahrubo nastrouhaná jablíčka (i se šťávou vzniklou při strouhání). Vložíme do košíčků na muffiny a pečeme cca 20 - 25 minut při 180 stupních. Vyzkoušíme špejlí. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

2.5x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie