Infolinka 541 212 450

Jablečný dort - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Korpus: 1 hrnek hladké rýžové mouky 100 ml sojové smetany provamel soya cuisine 70 ml slunečnicového oleje 60 ml studené vody 60 ml pomerančové šťávy 2 lžíce tapiokové mouky 1 lžíce kokosové mouky 1 lžíce bezlepkového vanilkového pudinkového prášku 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jablečného octa 1/2 lžičky jedlé sody 1/4 lžičky xanthanu špetka soli tuk na vymazání formy 20cm Jablečná náplň: 3 oloupaná a nastrouhaná jablka 2 lžíce agávového sirupu 1 lžička škrobu skořice kardamon hřebíček Vanilková náplň: 1 vychlazená plechovka kokosového mléka(použijeme jen tuhou část) 250 ml sojového vanilkového mléka 3 lžíce sojové smetany Provamel 40 g cukru 25 g bezlepkového vanilkového pudinku 25 g Alsanu 3 plátky želatiny



POSTUP

Korpus: Nejprve smícháme suché ingredience a poté postupně přidáváme ingredience tekuté.  Pokud se vám zdá těsto příliš hutné, můžete naředit ještě přidáním pomerančovové  šťávy. Pečeme cca 18 - 20 minut při 175 stupních. Vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout. 

Jablečná náplň: Nastrouhaná jablíčka se skořicí, kardamonem, hřebíčkem a agávou podlijeme troškou vody a podusíme. Zahustíme škrobem a necháme vychladnout. Pak navrstvíme na vychladlý korpus.

Vanilková náplň: Z vanilkoveho sojového mléka, cukru a sojové smetany uvaříme pudink a odstavíme. Vmícháme Alsan a rozpustíme v pudinku i plátkovou želatinu, kterou jsme nechali cca 5 -10 minut nabobtnat ve studené vodě. Pudink necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme tuhou část vychlazeného obsahu kokosového mléka. Část si necháme stranou na potření dortu a zbytek vmícháme do vychladlého pudinku.

Krém navrstvíme na jablka a jako poslední vrstvu dáme odložené vyšlehané kokosové mléko. Necháme v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout. 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie