Infolinka 541 212 450

Jablková bábovka bez vajec

INGREDIENCE

2 hrnky hrubé mouky 1 hrnek hladké celozrnné špaldové mouky 2 velká nebo 4 malá jablka šťáva z půlky citronu 3/4 hrnku přírodního cukru 1 lžička mleté skořice 1 sáček vanilkového pudinku 1 sáček kypřicího prášku (asi 1 vrchovatá lžíce) 1 hrnek teplé vody nebo rostlinného mléka 1/2 hrnku oleje špetka soli hrst rozinek (nemusí být) tuk na vymazání a mouka na vysypání formy



POSTUP

Jablka si oloupeme a zbavíme jadřinců. Nahrubo je nastrouháme do misky a zalijeme citrónovou šťávou, aby nehnědla.

Troubu si předehřejeme na cca 165 °C.

Ve větší míse si v teplé vodě nebo v teplém rostlinném mléce rozpustíme cukr. Nejlepší je elektrický šlehač. 

Přidáme mouky s práškem do pečiva a pudinkem, jablka, olej, skořici, sůl, případně rozinky a uhněteme hustější těsto.

V závislosti na šťavnatosti jablek možná bude potřeba přidat trochu mouky nebo naopak tekutiny. Těsto by mělo o něco hustější než na obyčejnou vaječnou bábovku. 

Přelijeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme zhruba 45 minut (dle typu trouby a výšky těsta), dokud bábovka nezezlátne. Propečenost kontrolujeme špejlí. 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 5 min

Hodnocení

2.6x
(Hodnotilo 27 lidí)

Kategorie