Infolinka 541 212 450

Jahelník s kokosem - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

600 ml rostlinného mléka (rýžové) 150 g jáhel 100 g rybízové marmelády 80 g strouhaného kokosu hrst rozinek 50 g quinoy 6 lžic instatní jáhlové kaše 2 lžíce rýžové mouky 40 g cukru 1 lžíce kokosového cukru 1 vanilkový cukr 2 lžičky vinného kamene 1 lžička psyllia rozmíchaná v 50 ml vody na vymazání a vysypání pekáčku: Alsan kukuřičná krupice



POSTUP

Jáhly a quinou propláchneme vroucí vodou, abychom z quinoy odstranili hořkou chuť. Dáme do hrnce s rýžovým mlékem a rozvaříme téměř na kaši. Mezitím si necháme nabobtnat psyllium ve vodě. Když máme jáhly s quinoou rozvařené, tak přidáme rybízovou marmeládu, propláchnuté rozinky, psyllium a vše promícháme. Do misky si připravíme sypké suroviny, které zamícháme do kaše.

Pekáček vymažeme  Alsanem a vysypeme kukuřičnou krupicí. Kašovitou hmotu dáme do vymazaného pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C a klasickém pečení cca 45 minut.  Po upečení necháme vychladnout (líp se krájí) a můžeme podávat třeba se šlehačkou. Ale dá se to jíst i teplé, stejně, jako rýžový nákyp ;-).

Místo kokosu se dá použít mletý mák, oříšky, různé druhy ovoce (u šťavnatějších druhů pozor na množství tekutin, které se tepelnou úpravou zvýší).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie