halušky: 125 ml vody 5 lžic hladké jáhelné mouky 1 lžíce maniokové mouky 1 kávová lžička guarové gumy 1 kávová lžička kurkumy sůl kedlubnové zelí: 1 nahrubo nastrounaná kedlubna 1 malá cibulka 1 lžíce slunečnicového oleje sůl pepř
halušky: 125 ml vody 5 lžic hladké jáhelné mouky 1 lžíce maniokové mouky 1 kávová lžička guarové gumy 1 kávová lžička kurkumy sůl kedlubnové zelí: 1 nahrubo nastrounaná kedlubna 1 malá cibulka 1 lžíce slunečnicového oleje sůl pepř
Nejdříve si připravíme kedlubnové zelí. Na lžíci oleje zpěníme cibulku a přidáme nastrouhanou kedlubnu. Mícháme, dokud kedlubna nebude mít karamelovou barvu. Dochutíme solí a pepřem, odstavíme.
Do misky si připravíme všechny sypké suroviny na halušky a zalijeme je vodou. Vše zamícháme. Uvaříme si vodu v hrnci a přes sítko na halušky "dopravíme" těsto do vaříci vody. Když halušky vyplavou, vaříme maximálně minutu. Halušky scedíme. Scezené halušky přidáme do teplého kedlubnového zelí a zamícháme.
Dobrou chuť :-)