Infolinka 541 212 450

Jáhlové halušky s kedlubnovým zelím - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

halušky: 125 ml vody 5 lžic hladké jáhelné mouky 1 lžíce maniokové mouky 1 kávová lžička guarové gumy 1 kávová lžička kurkumy sůl kedlubnové zelí: 1 nahrubo nastrounaná kedlubna 1 malá cibulka 1 lžíce slunečnicového oleje sůl pepř



POSTUP

Nejdříve si připravíme kedlubnové zelí. Na lžíci oleje zpěníme cibulku a přidáme nastrouhanou kedlubnu. Mícháme, dokud kedlubna nebude mít karamelovou barvu. Dochutíme solí a pepřem, odstavíme.

Do misky si připravíme všechny sypké suroviny na halušky a zalijeme je vodou. Vše zamícháme. Uvaříme si vodu v hrnci a přes sítko na halušky "dopravíme" těsto do vaříci vody. Když halušky vyplavou, vaříme maximálně minutu. Halušky scedíme. Scezené halušky přidáme do teplého kedlubnového zelí a zamícháme.

Dobrou chuť :-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie