Infolinka 541 212 450

Jáhlovo jablečný medvídek s kaší Sinlac - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

2 větší jablka 2 hrstky jáhel kaše Sinlac dle potřeby na zahuštění na ozdobu banán a datlový sirup špetka soli



POSTUP

Jáhly dáme do cedníku a spaříme horkou vodou - doporučuje se jednou, já spařuji někdy i 3x, nejsou pak hořké.
Pak spařené jáhly uvaříme cca v litru vody se špetkou soli - cca 20 až 30 minut.
Scedíme a vyklopíme do misky, za stálého míchání přidáme dvě na jemno nastrouhaná jablka a pomalu přidáváme kaši Sinlac do hustoty řidšího těsta.
To pak rozetřeme na plech vyložený alobalem a cca 10 minut zapečeme v troubě.
Po vychladnutí vykrájíme tvary, které pak na talíři ozdobíme banánem, či jiným ovocem a jemně zakápneme datlovým sirupem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

2.8x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie