Infolinka 541 212 450

Jahodové knedlíky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

250 g neochuceného tofu tvarohu (Natural) 75 ml mandlového mléka (nebo jakéhokoliv jiného rostlinného) 3 lžíce rýžové mouky 2-3 lžíce "strouhanky" (vyjde zhruba na 2 - 3 plátky suchého chlebu Schar pan carré) 2 - 3 lžíce cukru 2 lžíce světlé pohankové mouky špetka soli jahody (nebo jiné ovoce) cukr



POSTUP

Nastrouhané tofu smíchejte s mandlovým mlékem (lépe nepřilít hned zezačátku celých 75 ml, ale postupně), moukami, cukrem a strouhankou. Konzistenci těsta dolaďujte mlékem a strouhankou. Těsto musí být mírně lepivé, "mokré". Pak klasicky tvořte knedlíky.

Vařte ve vroucí vodě, lehce osolené. Až knedlíky vyplavou na hladinu, povařte ještě tak 2 minuty.

Zbylé jahody rozmačkejte s cukrem a podávejte s knedliky :-).

Pozn.: Tofu má velice zvláštní vůni, když je čerstvé, ale v tom uvařeném těstu to cítit nebude ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie