Infolinka 541 212 450

Jahodové bezlepkové minidortíčky

INGREDIENCE

Korpus: 6 vajec 150 g cukru krupice 50 - 60 g pohankové hladké mouky 50 g rýžové hladké mouky 3 - 4 lžíce rozpuštěného másla nebo Stelly 1 lžička vanilkového extraktu špetka soli Krém: 250 ml smetany ke šlehání 250 g čerstvých jahod + 1 lžíce cukru moučka 1 bílek + 50 g cukru krupice



POSTUP

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme papírem na pečení.

Korpus: V míse ušleháme 6 bílků, postupně zašleháváme cukr, sůl, vanilkový extrakt, pak po jednom žloutky. Přidáme rozpuštěné, ale vychladlé máslo a stále ještě mixérem asi 5 minut šleháme. Pak ručně zamícháme mouky a těsto vlijeme na připravený plech. Pečeme cca 10 - 15 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme chvilku vychladnout a pak tvořítkem vykrájíme kolečka (cca 14 - 16 koleček). Necháme zcela vychladnout. 

Krém: Nad vodní lázní vyšleháme z bílku a cukru pevnou pěnu. Šleháme ještě asi 5 minut nad párou. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím vidličkou rozmačkáme jahody s cukrem a pokud máme hodně šťávy, pokapeme jí dortíkové korpusy. Také ušleháme šlehačku, smícháme s bílkovou pěnou a nakonec přidáváme postupně okapané rozmačkané jahody. Každé kolečko dortíku namažeme pěnou a vždy dvě kolečka spojíme k sobě. Pomažeme i povrch dortíků. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie