Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme papírem na pečení.
Korpus: V míse ušleháme 6 bílků, postupně zašleháváme cukr, sůl, vanilkový extrakt, pak po jednom žloutky. Přidáme rozpuštěné, ale vychladlé máslo a stále ještě mixérem asi 5 minut šleháme. Pak ručně zamícháme mouky a těsto vlijeme na připravený plech. Pečeme cca 10 - 15 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme chvilku vychladnout a pak tvořítkem vykrájíme kolečka (cca 14 - 16 koleček). Necháme zcela vychladnout.
Krém: Nad vodní lázní vyšleháme z bílku a cukru pevnou pěnu. Šleháme ještě asi 5 minut nad párou. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím vidličkou rozmačkáme jahody s cukrem a pokud máme hodně šťávy, pokapeme jí dortíkové korpusy. Také ušleháme šlehačku, smícháme s bílkovou pěnou a nakonec přidáváme postupně okapané rozmačkané jahody. Každé kolečko dortíku namažeme pěnou a vždy dvě kolečka spojíme k sobě. Pomažeme i povrch dortíků.