Infolinka 541 212 450

Jahodové řezy - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 4 vajíčka 160 g moučkového cukru 160 g Mehl Farine 1 Zlatý klas (místo něj i pudink, příp. navýšit množství mouky) 6 lžic horké vody 6 lžic slunečnicového oleje 1 prášek do pečiva Náplň: 400 g jahod 400 g Tofu (neochuceného) 150 g moučkového cukru želatina jahodová marmeláda navrchu jsem postrouhala čokoládou, lze použít i barevné želé, příp. nic



POSTUP

Náplň: Nejprve si připravíme plnění. Tofu si rozsekáme spolu s částečně zmrzlými jahodami a osladíme dle chuti. Do směsi vmícháme předem dle návodu připravenou želatinu. Dáme na chvíli ztuhnout do ledničky.

Těsto: Klasické piškotové těsto si připravíme tak, že si nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si vyšeháme tuhý sníh (lze i s troškou soli, ale není nutná). Žloutky utřeme pomocí ručního šlehače s cukrem do pěny. Zašleháváme olej a horkou vodu. Poté přidáváme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr ručně vmícháme ušlehaný tuhý bílkový sníh. Připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané pečící nádoby. Pečeme při cca 180 stupních dozlatova (moje stará trouba na 200 °C asi 7 minut). Ideální je vyzkoušet propečení špejlí ;-).

Dohotovení: Po upečení a zchladnutí těsta piškot rozpůlíme. První část pomažeme jahodovou marmeládou či džemem a přiklopíme druhou částí korpusu. Na něj pak navrstvíme jahodovou pěnu. Tu můžeme ještě buď ozdobit strouhanou ( v případě bezmléčné diety bezléčnou) čokoládou či jahodami a zalít želé.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie