Infolinka 541 212 450

Jahodovo - banánové muffiny bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Suché suroviny: 250 g bezlepkové mouky Schär Mix it 100 g cukru 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva špetka soli Tekuté suroviny: 200 ml sójového mléka Provamel 60 ml olivového oleje 1 vejce Ovoce: 1 rozmačkaný banán cca 200 g jahod nakrájených na malé kousky 1 čokoláda (bez mléka)



POSTUP

Do tekutých vmícháme rozmačkaný banán.

Obojí ingredience smícháme dohromady a nakonec do nich vmícháme jahody a čokoládu - obojí na malé kousky.

Vzniklým polotekutým těstem naplníme formičky na muffiny, příp. košíčky. Doporučuji tak do 2/3, těsto nabude. 

Pečeme v předem rozehřáté troubě na cca 180 - 200 °C 20 - 25 minut.

Inspirace životem, netem a stylem pokus/omyl ;-).

Tip: Vrch můžeme ještě před pečením ozdobit kousky jahod.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie