Infolinka 541 212 450

Jahodovo-rebarborový koláč s kokosem - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

3 větší stonky rebarbory 170 g Stelly nebo jiného tuku bez laktózy (studené) 150 g jahod nakrájených na plátky 3 vejce 100 g rýžové mouky 100 g třtinového cukru 70 g kukuřičné mouky 4 lžíce mletých mandlí 3 lžíce kokosu 1 lžička citronové šťávy 1 lžička vanilkového aróma 1 lžička jedlé sody



POSTUP

80 gramů rýžové mouky a 50 gramů kukuřičné mouky smícháme s mletými mandlemi a 50 g cukru, na to nastrouháme ztuhlý tuk a rychle zpracujeme v těsto. Rukou těsto vtlačíme do připravené koláčové formy a dáme do předehřáté trouby na 20 min (v horkovzdušné ideálně, na 180 stupňů).

Rebarbory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, posypeme trochou cukru a svaříme cca 5 minut. Poté necháme vychladnout a přes síto okapeme.

Těsto vyjmeme z trouby a snížíme teplotou na 150°. 

Zbytek mouky prosijeme s jedlou sodou. Jahody nakrájíme na plátky a smícháme s rebarborou a citrónovou šťávou. Vejce mícháme se zbytkem cukru do pěny, přidáme vanilkové aroma a kokos. Všechny tyto přísady smícháme dohromady a vložíme na těsto vyndané z trouby

Vložíme zpět do trouby a pečeme zakryté alobalem cca 55 minut.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

2.6x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie