mrkev celer petržel kedlubna jarní cibulka rostlinné máslo zeleninový bujón sůl polohrubá kukuřičná mouka vejce sůl muškátový oříšek petrželka slunečnicový olej
mrkev celer petržel kedlubna jarní cibulka rostlinné máslo zeleninový bujón sůl polohrubá kukuřičná mouka vejce sůl muškátový oříšek petrželka slunečnicový olej
Kořenovou zeleninu a kedlubnu si očistíme a nastrouháme nahrubo. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Takto připravenou zeleninu orestujeme, zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninový bujón a dle chuti dosolíme, příp. ochutíme bezlepkovým dochucovadlem a vaříme doměkka.
Svítek si připravíme tak, že smícháme vejce s polohrubou kukuřičnou moukou, osolíme, zastrouháme muškátovým oříškem a přidáme nakrájenou petrželku.
Takto připravené těstíčko, které by mělo mít konzistenci obdobnou jako např. těsto na palačinky, nalijeme na pánev a osmažíme dozlatova z obou stran.
Svítek nakrájíme na nudličky, vložíme do horké polévky, ozdobíme petržekou a ihned podáváme.
Dobrou chuť;-).