Infolinka 541 212 450

Játrová zavářka - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

250 g jater trocha kukuřičné strouhanky 1 - 2 stroužky česneku 1 lžička solamylu majoránka sůl pepř strouhaný muškátový oříšek



POSTUP

Játra pomeleme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, muškátový oříšek, sůl a pepř.

Solamyl rozmícháme v trošce vody a přidáme do směsi. Postupně přisypáváme strouhanku, až dosáhneme požadované konzistence. Řidší zavařujeme jako játrovou rýži do polévek přes cedník. Z hustší hmoty tvarujeme knedlíčky. Zaváříme v polévce cca 10 minut.

Syrovou zavářku je také možno dát zamrazit.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 15 lidí)

Kategorie