Infolinka 541 212 450

Jednoduchý bezlepkový chléb

INGREDIENCE

400 g mouky Schaer Universal 300 ml 1 lžička soli 30 g čerstvého droždí kmín (mletý) případně semínka (lněná, slunečnicová...)



POSTUP

Z droždí, 100 ml vody a lžíce mouky necháme vzejít kvásek.

V míse smícháme mouku, sůl, kmín, případně různá semínka. Přidáme kvásek a zbylou vlažnou vodu. Vařečkou zpracujeme těsto, které má konzistenci hutného krému.

Přendáme do vymazané formy (cca 10 x 25 cm) a necháme pod utěrkou kynout cca 1 hodinu. Namočeným párátkem propícháme na povrchu dírky a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 180 °C, povrch potřeme studenou vodou  a pečeme dalších cca 50 min.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 22 lidí)

Kategorie