Infolinka 541 212 450

Jednoduchý citrónový piškot s karamelovým sirupem - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

3 vajíčka 150 g cukru 100 g Doves farm samokypřící přibližně 100 ml vody 75 ml oleje 50 g kukuřičné mouky 1 lžíce kakaa 1 lžička xantanové gumy špetka soli citronová kůra šťáva z půlky citrónu karamelový sirup Stella na potření formy na pečení práškovy cukr na pocukrování hotového piškotu špejle



POSTUP

Předehřejeme si troubu na 150 st. Připravíme si kulatou formu (průměr 30 cm), kterou vymažeme Stellou.

Všechny žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme samokypřící mouku, špetku soli, lžičku xantanové gumy, olej, citrónovou kůru, šťávu z půlky citrónu a vodu. Šlehačem si vyšleháme bílky. Do poloviny směsi pridáme lžíci kakaa a půlku z vyšlehaných bílků. Jemně zamícháme. Do druhé poloviny žloutkové směsi přidáme zbytek vyšlehaných bílků. Kulatou vymazanou formu naplníme žlutou směsí a na ni nalijeme hnědou kakaovou směs, která bude o něco hustší než žlutá. Špejlí zapracujeme hnědou kakaovou směs do žluté (jako kdybyste něco do piškotu špejlí napsali). Pečeme při 150 - 170 st. asi 20 minut. Hotovo je tehdy, je-li piškot krásně růžový a nelepí se na špejli.

Po vyndání z trouby piškot pocukrujeme, necháme uležet asi 15 minut, nakrájíme a na talíři přelijeme decentně karamelovým sirupem.

Dobrou chuť :-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie