Infolinka 541 212 450

Jehněčí sekaná

INGREDIENCE

200 g mletého jehněčího masa 200 g čerstvého špenátu 150 ml rýžového mléka Provamel 100 g vařeného sojového granulátu 50 g slaniny 4 celozrnné rohlíky 4 vejce 1 cibule 2 lžíce kukuřičné krupice (můžete použít i pohankovou) sůl pepř špetka muškátového květu dle potřeby kukuřičná strouhanka.



POSTUP

Proprané špenátové listy spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zalijeme je vlažným rýžovým mlékem a necháme nasáknout. Slaninu nakrájíme na kostičky a smícháme s uvařeným sojovým granulátem. Cibuli oloupeme a nasekáme na velmi jemné kousíčky. Do mísy k rohlíkům dáme krupici, vejce, mleté maso, sojový granulát se slaninou, cibulí a špenátem. Vše promícháme a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového květu. Dobře propracujeme. Připravenou hmotu zahustíme dle potřeby kukuřičnou strouhankou a vymodelujeme z ní šišku, kterou položíme do pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut.

Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a konzujeme zatepla i za studena. Výborná je s čerstvým pečivem a dressingem nebo s bramborovou přílohou.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie