Infolinka 541 212 450

Jemná paštika z drůbežích jater bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

1 kg drůbežích jater 200 ml smetany Provamel 200 g tuku Bio Soya Provamel 3 cibule 1 panák koňaku (portského, griotky) - pro děti vynechat 3 stroužky česneku olej 1 lžička majoránky 1 lžička tymiánu sůl pepř brusinky mandle



POSTUP

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěná játra a za občasného zamíchání je ze všech stran orestujeme. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a tymián a dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Játra necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté je vyšleháme se změklým tukem do hladkého krému. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme koňak a na závěr brusinky a plátky mandlí.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 17 lidí)

Kategorie